Duurzaamheid - Compact Housing

Duurzaamheid

Duurzaam en Bewust: Kleiner Wonen met Comfort

Kleiner wonen is niet alleen een trend, maar ook een duurzame keuze. De traditionele bouwsector is wereldwijd verantwoordelijk voor zo’n 5 procent van de jaarlijkse CO2-uitstoot. Dit moet uiteraard anders en de oplossing voor duurzaamheid is simpel en ligt voor de hand. Tot tweehonderd jaar geleden was de bouw van woningen grotendeels circulair en biobased en we zullen weer gebruik moeten maken van technologieën die destijds werden toegepast, uiteraard op een gemoderniseerde wijze.

Houtbouw, houtskeletbouw is bijvoorbeeld een uiterste methode rondom duurzaamheid. Hout is van nature al circulair, aangezien het CO2 opslaat en uiteraard vanzelf groeit. Daarnaast kan er makkelijk gebruik worden gemaakt van veel andere natuurlijke materialen, schone energie en de pre-fab bouw methode. Het aanbod huizen van Compact Houses is met zorg geselecteerd en hebben allemaal een minimale footprint. Op deze manier heb je de beschikking over een tijdelijke of noodwoning, thuiskantoor, crisisopvang of compacte woning waarbij duurzaamheid voorop staat.

Laten we eens ontdekken waarom een compacte leefruimte zoveel voordelen biedt:

1. Duurzaamheid en Energiezuinigheid

  • Een kleinere woning verbruikt minder energie. Minder ruimte betekent minder verwarmen, minder koelen en minder elektriciteitsverbruik.
  • De Tiny Villa, een compacte prefab woning van Compact Housing, is hier een uitstekend voorbeeld van. Met een oppervlakte van 50 m² en een overdekte LED-verlichte buitenruimte van circa 10 m², biedt het alle comfort dat je nodig hebt.

2. Bewuster Leven en Ontspullen

  • Kleiner wonen dwingt je om bewuster te consumeren. Je hebt simpelweg minder ruimte voor overbodige spullen.
  • Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe, leert ons om te vragen: “Does it spark joy?” Voordat je iets bewaart, denk na of het je gelukkig maakt. Zo creëer je een huis vol met waardevolle items die je koestert.

3. Betaalbaarheid en Luxe

  • Een compacte woning hoeft niet in te leveren op comfort en luxe. Bekijk bijvoorbeeld de MHL Wellness Lodge deze is uiterst duurzaam gebouwd en voorzien van alle moderne gemakken.
  • Denk aan triple glas, elektrische vloerverwarming, een complete keuken en een badkamer met sauna en inloopdouche. Alles wat je nodig hebt, binnen handbereik.

4. Prefab Huizen en Tiny Houses

  • Prefab huizen, zoals de Scandi 4, zijn snel te bouwen en zijn volledig voorzien om comfortabel te leven.
  • Deze compacte woningen zijn niet alleen duurzaam, maar ook betaalbaar. Ze passen perfect bij een bewuste levensstijl.

Kortom, kleiner wonen is niet alleen een ruimtebesparing, maar ook een stap naar een duurzamer en bewuster leven. Laat je inspireren door Marie Kondo en creëer een harmonieuze, energiezuinige thuisbasis met onze compacte prefab woningen. 

Compact housing

Tiny houses, pre-fab woningen en kantoorunits.

Smart, Sustainable, Plug & Play
Wij bieden fraai ontworpen tiny houses voor wonen, werken of recreatie. Deze compacte woningen worden turn-key geleverd. Op locatie dient slechts water en elektriciteit te worden aangesloten.