F.A.Q. - Compact Housing

F.A.Q.

First things first; waarom zou je voor Compact Housing kiezen?

Je wilt betaalbaar en onderscheidend design, duurzame bouw, een minimale ecologische footprint en een efficiënt proces?! Dat is wat Compact Housing biedt. Onder architectuur ontworpen compacte prefab woningen, cabins en kantoren die plug & play worden geleverd op de door jouw gekozen locatie.

Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen. Niet gevonden wat je zocht? Neem dan contact met ons op!

Het Proces bij het aanschaffen van een tiny house of cabin

Plug & Play geleverd

De woningen en cabins van Compact Housing worden geprefabriceerd in de fabriek. Hierdoor is er minimale ecologische impact en een snelle doorlooptijd. De woningen worden in de meeste gevallen kant en klaar op locatie geleverd. Er vindt alleen assemblage plaats op de kavel indien de woning uit meerder modules bestaat. Na plaatsing hoeft de woning slechts te worden voorzien van meubilair en aangesloten op infra als elektriciteit, water en afvoer. De klant is zelf verantwoordelijk voor de infra en het aansluiten.

Produceert Compact Housing de woningen zelf? 

Compact Housing produceert houtskeletbouw woningen in een eigen fabriek in Letland. Daarnaast is Compact Housing de lokale partner in de Benelux voor verschillende buitenlandse leveranciers van fraaie woningen en cabins zoals Nokken, ÖÖD House, Scandi. Zo kan je direct schakelen met ons, een Nederlandse partij met ervaring en lokale technische support.

Kosten en Kopen van een compacte prefab woning, cabin of tuinkantoor

Wat voor overige kosten komen er bij de prijzen op de website kijken?

De prijzen die op de website worden vermeld, zijn ‘vanaf’ prijzen exclusief BTW. Overige kosten waar je rekening mee dient te houden zijn kosten voor transport, plaatsing, fundering en infra. Zodra wij weten waar de woning geleverd wordt kunnen de transportkosten worden berekend. De woning komt per vrachtwagen naar de eindbestemming en wordt daar met een kraan op de reeds voorbereide fundering geplaatst. Kosten van de kraan zijn afhankelijk van het gewicht van de woning en de te overbruggen afstand van de kraan naar de fundering. Ter indicatie een kostenplaatje van de 45m2 Yiruma YW02 Cabin:

  • Prijs cabin Yiruma YW02: €99.500 ex BTW
  • Indicatie transportkosten naar NL: €6.500 ex BTW
  • Indicatie kraankosten: €2.500 ex BTW
  • Indicatie schroeffundering: €2.500 ex BTW
Kan ik de woningen ergens bezichtigen?

Uiteraard wil je eerst zien en dan pas kopen. Gelukkig zijn er verschillende locaties in Nederland en net over de grens waar woningen, cabins en kantoren uit het aanbod van Compact Housing staan. Bij sommige locaties kan je zelfs verblijven en dus de betreffende compact house ervaren of inspiratie opdoen. Neem voor een afspraak contact met ons op.

Bouw en Design van jouw compact house

Is een custom design van de woningen mogelijk?

Naast het standaard aanbod dat je op de website ziet, biedt Compact Housing de mogelijkheid van maatwerk aan. We kunnen je wensen waarmaken en hebben dat voor veel klanten gedaan. Let op, maatwerk brengt extra kosten met zich mee in vergelijking met de woningen uit het aanbod op de website. Denk aan kosten van het designproces, constructieve tekeningen en het proces kost meer tijd.  Ter indicatie zijn de bouwkosten voor een plug & play maatwerk Compact House circa €2.200 per m2 exclusief BTW en transport. Materiaalkeuze en afwerkingsniveau zijn van invloed op de prijs!

Hoe zit het met het Bouwbesluit en de BENG-normen?

In bepaalde gevallen, zoals bij permanente bewoning, dient een woning te voldoen aan het Bouwbesluit en de BENG. Het Bouwbesluit en BENG vereisen o.a. minimale maatvoeringen, isolatiewaarden en energiezuinige installaties. Compact Housing en haar partners hebben reeds tientallen compacte prefab woningen conform deze regelgeving opgeleverd. Om een bestaande Compact House conform Bouwbesluit en BENG op te leveren, worden extra kosten gemaakt voor bijv. zonnepanelen, lucht-warmte-waterpomp en het laten toetsten van de woning aan de regelgeving.

Heb je een fundering nodig voor het plaatsen van een Compact House?

Om een compact house te plaatsen heb je een fundering nodig. Afhankelijk van de samenstelling van de bodem zijn er verschillende keuzes om te funderen. Indien mogelijk geven wij de voorkeur aan een schroeffundering. Dit is een efficiënte methode die beperkte impact heeft. Bij zandgrond is het mogelijk om stelconplaten als fundering te gebruiken. In sommige gevallen, als de harde / zandlaag erg diep ligt,  dient er met heipalen te worden gefundeerd.

Compact housing

Tiny houses, pre-fab woningen en kantoorunits.

Smart, Sustainable, Plug & Play
Wij bieden fraai ontworpen tiny houses voor wonen, werken of recreatie. Deze compacte woningen worden turn-key geleverd. Op locatie dient slechts water en elektriciteit te worden aangesloten.