Over Compact Housing

Wij zien een gemeenschap van moderne, energieke en ondernemende mensen die net zoveel van de natuur genieten als van de stad. Mensen die inzien dat kleiner niet per definitie minder is. De perceptie van benodigde ruimte om te leven en te werken veranderd sterk. Met onze compacte, maar uiterst functionele en tevens duurzame huizen bieden wij oplossingen voor mensen die meegaan in deze ontwikkeling.

Naast de bovenstaande ontwikkeling biedt Compact Housing betaalbare en snelle oplossingen voor de woningnood en het sterk stijgende aantal éénpersoonshuishoudens. Onze tiny houses zijn een uitstekende en duurzame oplossing voor de huidige problematiek.

Maar bovenal zijn deze woningen een kans om vrijer te leven, te ontzorgen en om te ondernemen. Je kan ze gebruiken als weekendverblijf, guest house, Bed and Breakfast, mantelzorgwoning of voor permanente bewoning. Deze tiny houses zijn duurzaam en voldoen aan de basisbehoeften van comfort en rust. Door middel van intelligent design en het verantwoord gebruik van materialen bieden deze compacte, kleine woningen een inspirerende ruimte.

Kleiner wonen

De traditionele manier van bouwen vervult nog nauwelijks de behoefte die er in de markt bestaat en die groter wordt. Mensen willen kleiner, minder, maar juist vrijer leven. Niet gebukt gaan onder een loodzware hypotheek en gebonden zijn aan een vaste locatie. Huizen zijn te groot, niet efficient en vooral erg duur.

Tegenwoordig vaak te duur. Met het ontstaan van de ‘tiny house movement’ is er een nieuw inzicht gekomen m.b.t. wonen en werken. En als gevolg hiervan worden er steeds meer innovatieve woonconcepten ontwikkeld die inspelen op de veranderende behoefte en woonwensen van mensen en toekomstige generaties. Compact Housing heeft als doel om innovatie, goed ontworpen woningen aan te bieden die aansluiten bij deze nieuwe woonwensen.

Huur of Koop?

Om onze klanten maximale flexibiliteit en vrijheid te bieden en tevens de kans te bieden om zorgeloos te ondernemen, is het mogelijk om naast koop onze compacte woningen te huren of te huurkopen. Wij denken graag mee. Ook als het gaat om commerciële inzet van onze producten.

Denk hierbij aan het plaatsen van onze compact houses om deze als bed & breakfast of guesthouse te exploiteren. Heeft u ruimte, een mooie locatie dan kunnen samen kijken hoe we deze locatie met onze woningen kunnen laten renderen.

U levert de locatie, wij de woning(en) en nemen indien geweest de exploitatie over. Geen risico, maar wel een mooi rendement.

Duurzaamheid

De traditionele bouwsector is wereldwijd verantwoordelijk voor zo’n 5 procent van de jaarlijkse CO2-uitstoot. Dit moet uiteraard anders en de oplossing is simpel en ligt voor de hand. Tot tweehonderd jaar geleden was de bouw grotendeels circulair en biobased en we zullen weer gebruik moeten maken van technologieën die destijds werden toegepast, uiteraard op een gemoderniseerde wijze.

Houtbouw, houtskeletbouw is bijvoorbeeld een uiterst duurzame methode. Hout is van nature al circulair, aangezien het CO2 opslaat en uiteraard vanzelf groeit. Daarnaast kan er makkelijk gebruik worden gemaakt van veel andere natuurlijke materialen, schone energie en de pre-fab bouw methode. Het aanbod huizen van Compact Houses is met zorg geselecteerd en hebben allemaal een minimale footprint.

LATEN WE SAMEN BOUWEN

Neem contact op!