Tuinkantoren - Veelgestelde Vragen - Compact Housing

Tuinkantoren – Veelgestelde Vragen

tiny house tuinkantoren met lessenaarsdak en houten gevelbekleding, plantenbakken groot raam.

Overweeg jij een om een tuinkantoor te plaatsen? Dan schieten er natuurlijk allerlei vragen door je hoofd over vergunningen, kosten en natuurlijk de mogelijkheid of het wel kan midden in de stad. Op deze pagina proberen wij de meeste vragen voor je te beantwoorden.

Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen wij je wellicht direct helpen met je vraag.

Wat kost een kantoor in de tuin?

Bij ons koop je al een prefab tuinkantoor, zoals de MHO 1.0 vanaf €24.900.

Kan ik vergunningsvrij een tuinkantoor plaatsen?

Sinds 2014 zijn de regels voor het bouwen in je tuin versoepeld. Daardoor mag je in de meeste gevallen zonder vergunning een tuinkantoor plaatsen, zolang deze maar aan de lokaal geldende regels voldoet.

Wat zijn dan deze regels?
Vergunningsvrije tuinkantoren mogen enkel op het ‘achtererfgebied’ worden geplaatst. Voor iedere woning geldt dat het achtererfgebied begint vanaf 1 meter achter de voorgevel. Bij een gewoon rijtjeshuis is het gemakkelijk te bepalen wat het achtererfgebied is, namelijk de achtertuin. Maar wanneer het erf minder duidelijke grenzen heeft, wordt het lastiger. Dit geldt vaak bij vrijstaande- of hoekwoningen aan een bocht.

Bij een hoekhuis waarbij de tuin aan een openbaar gebied grenst, loopt het achtererfgebied evenwijdig vanuit de zijgevel van het huis aan het openbaar gebied. In dit soort gevallen is het aan te raden om dit eerst met de gemeente te checken om verrassingen te voorkomen.

Verder zijn er nog eisen over het maximale vloeroppervlak en de hoogte van het tuinkantoor. Deze leggen we hieronder uit.

Hoe groot mag een tuinkantoor zijn?

Wil je vergunningsvrij een tuinkantoor plaatsen dan heb je vaak te maken met een maximum aantal vierkante meters die je mag bebouwen in je tuin. Dit is afhankelijk van de grootte van je tuin. Hieronder de meest voorkomende regels:

Is je tuin kleiner of gelijk aan 100m2? Dan mag je maximaal 50% bebouwen.

Is jet tuin groter dan 100m2 en kleiner of gelijk aan 300m2? Dan mag je maximaal 50m2 bebouwen + 20% van het gedeelte wat groter is dan 100m2.

Is je tuin groter dan 300m2? Dan mag je 90m2 bebouwen + 10% van het deel wat groter is dan 300m2 (met een maximum van

Hoe hoog mag een tuinkantoor zijn?

Bij het bouwen van een prefab tuinkantoor zijn er specifieke regels waar je rekening mee moet houden wat betreft de hoogte.

Dicht bij de Woning:
Tuinkantoren die aan de woning vastzitten en tot 4 meter van het hoofdgebouw worden gebouwd, mogen maximaal 5 meter hoog zijn.

Een belangrijke uitzondering: het bouwwerk mag niet hoger zijn dan het hoofdgebouw en mag niet meer dan 30 centimeter boven de bovenkant van de eerste bouwlaag uitsteken.

Verder van de Woning:
Als het tuinkantoor meer dan 4 meter van het hoofdgebouw staat, mag het maximaal 3 meter hoog zijn. Deze regel kun je enigszins omzeilen door te kiezen voor een schuin dak. Met twee of meer schuine daken mag het bouwwerk namelijk maximaal 5 meter hoog zijn. Het is wel van belang dat de hoek van het schuine dak niet groter mag zijn dan 55 graden.

Door deze regels goed in acht te nemen, kun je optimaal gebruik maken van de mogelijkheden voor het bouwen van een prefab tuinkantoor.

Kun je een tuinkantoor ook in de binnenstad plaatsen?

Ook in drukke steden als Amsterdam, Rotterdam en welke andere stad dan ook kunnen wij prefab tuinkantoren plaatsen.

Het transport van het tuinkantoor vindt plaats per standaard vrachtwagen. Deze kunnen dus op bijna alle plaatsen in de stad wel komen. Door middel van een kraan wordt het tuinkantoor van de vrachtwagen op de fundering geplaatst.

Mocht je twijfels hebben of het voor jouw specifieke situatie kan dan horen we het natuurlijk graag.

Is een prefab tuinkantoor goed geïsoleerd?

Ja, onze tuinkantoren zijn goed geïsoleerd. Ze voldoen aan de BENG normen, waardoor ze maximaal geïsoleerd zijn en zo energie zuinig zijn als mogelijk. Optioneel zijn er op een aantal van onze kantoorunits ook zonnepanelen te plaatsen.

Welke aansluitingen heb ik nodig voor het plaatsen van een tuinkantoor?

Onze tuinkantoren worden plug-and-play geleverd.

Dat betekent dat ze bij de plaatsing alleen op het water, afvoer, stroom en internet aangesloten moeten worden. Daarna is de werkplek in de tuin direct te gebruiken.

Wat is de gemiddelde levertijd van een prefab tuinkantoor?

De gemiddelde levertijd vanaf het moment van bestellen is ongeveer 16 weken.

Waar kan Compact Housing tuinkantoren leveren?

Wij leveren tuinkantoren in heel Nederland en Belgie. Dit doen wij overal, dus ook in grote steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Is er een fundering nodig voor het plaatsen van een tuinkantoor?

Ja, voordat een tuinkantoor geplaatst kan worden moet er een fundering gelegd worden. De fundering kan bestaan uit stelconplaten of schroefpalen.

Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen wij je wellicht direct helpen met je vraag.

Bekijk het aanbod van al onze prefab tuinkantoren hier.

Compact housing

Tiny houses, pre-fab woningen en kantoorunits.

Smart, Sustainable, Plug & Play
Wij bieden fraai ontworpen tiny houses voor wonen, werken of recreatie. Deze compacte woningen worden turn-key geleverd. Op locatie dient slechts water en elektriciteit te worden aangesloten.