EcoCabins - Compact Housing

EcoCabins

EcoCabins is een Nederlandse producent van geprefabriceerde houten woningen en Tiny Houses. De missie van EcoCabins luidt als volgt: Mooie duurzame en betaalbare woningen maken, zo goed dat ze geschikt zijn voor permanente bewoning en een leven lang mee gaan.

Volledig vóór gefabriceerd (prefab) in hout, voldoen de grotere woningen aan het Bouwbesluit. De compacte woningen van EcoCabins worden optimaal geïsoleerd en kunnen worden voorzien van zonnepanelen om een uiterst energiezuinig huis te realiseren. Bij het produceren van de woningen wordt gestreefd naar het achterlaten van een minimale footprint.

EcoCabins is in 2018 opgericht. De eerste woningen werden ontwikkeld voor de recreatiemarkt. Vervolgens is tevens de slag gemaakt om de tiny houses geschikt te maken voor permanente bewoning. Vanwege de enorme vraag naar starterswoningen en sociale huurwoningen richt EcoCabins zich ook op de woonmarkt. Om deze markt optimaal te bedienen is er inmiddels ook een stapelbare houten woning van 60m2 ontwikkeld, alsmede een eengezinswoning. Het uitgangspunt blijft hierbij altijd om duurzame en verplaatsbare, maar tegelijk betaalbare en comfortabele woningen te produceren.

Naast de productie en ontwikkeling van houten woningen valt het Tiny House Eco Resort Basecamp in IJMuiden onder EcoCabins B.V. alsmede Compact Housing B.V. dat als verkoop-en marketingplatform dient van toonaangevende producenten van o.a. Tiny Houses, Compact Houses, Tuinkantoren en recreatiewoningen. Bij Basecamp staan 30 compact houses die recreatief verhuurd worden. Tevens kunnen geinterresseerden in woningen van Compact Housing op Basecamp een afspraak voor een bezichtiging plannen. Neem contact op via de contactpagina.

Compact housing

Compacte pre-fab woningen en kantoorunits.

Smart, Sustainable, Plug & Play
Wij bieden fraai ontworpen tiny houses voor wonen, werken of recreatie. Deze compacte woningen worden turn-key geleverd. Op locatie dient slechts water en elektriciteit te worden aangesloten.